Bel ons: 0180 613 669
Maak nu een afspraak 0180 613 669 | info@mens-en-leven.nl

FAQ

MENS-EN-LEVEN_023

 

1. Hoe kan ik een afspraak maken?
Neem telefonisch contact met ons op via 0180-613669. Als we de telefoon niet kunnen beantwoorden kunt u een boodschap achterlaten. We bellen u dan zo snel mogelijk terug.

 

2. Heb ik een verwijsbrief nodig voor de fysiotherapeut?

In principe niet. Als u klachten heeft kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen. In sommige gevallen is een verwijsbrief wél nodig, bijvoorbeeld als u klachten heeft na een ongeval. Of als er sprake is van een ernstige ziekte en u bent jonger dan 18 jaar. Ook voor fysiotherapie aan huis is een verwijzing nodig.

 

3. Wat moet ik meenemen naar een afspraak?
We vragen u om bij uw eerste bezoek mee te nemen:

  • uw verzekeringspasje
  • uw identiteitsbewijs
  • een handdoek

Bij vervolgafspraken hoeft u alleen een handdoek mee te nemen.

 

4. Waar moet ik me melden bij mijn eerste afspraak?
Komt u voor een eerste afspraak, dan kunt u zonder u te melden gewoon plaatsnemen in de wachtkamer. De therapeut met wie u de afspraak heeft komt u daar ophalen.

 

5. Waar kan ik parkeren?
U kunt gratis parkeren rondom de praktijk.

 

6. Hoe kan ik een afspraak verzetten?
Als u niet op een afspraak kunt komen, laat dit dan minstens 24 uur van tevoren telefonisch weten. Anders wordt de behandeling alsnog in rekening gebracht.

 

7. Hoef ik niet naar de huisarts?
U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U heeft dus geen verwijsbriefje nodig van de huisarts. Natuurlijk mag u nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. Als fysiotherapeuten zullen wij uw huisarts op de hoogte houden, tenzij u aangeeft dat u dat niet wilt.

Als u rechtstreeks bij ons komt voeren wij eerst een screening uit. Daarin stellen we vast of wij u met uw klachten kunnen helpen. Is dat het geval, dan gaan we samen met u aan de slag. Soms duiden de klachten op iets anders. Dan sturen wij u door naar de huisarts.