Skip to content

Acupunctuur is een Chinese geneeskunst die al eeuwen oud is. In het Westen worden acupunctuurbehandelingen ingezet als aanvulling op de moderne geneeskunde.

In deze holistische geneeswijze wordt ervan uitgegaan dat het lichaam, de geest en de emoties continu invloed op elkaar uitoefenen. Hierbij staat energie centraal: een goede energiebalans is essentieel voor zowel geestelijk als lichamelijk welzijn. Verstoring van die balans kan leiden tot psychische en fysieke klachten. Met acupunctuur worden deze verstoringen beïnvloed en wordt het lichaam geholpen bij het zelfherstel.

Acupunctuur kan onder meer worden ingezet bij de volgende klachten*:

  • Hoofdpijn.
  • Klachten aan het bewegingsapparaat, bijvoorbeeld spit, ontstoken pezen, arthrose of reuma.
  • Maagpijn of buikkrampen.
  • Gynaecologische klachten, zoals bij PMS.
  • Pijnklachten die voortkomen uit het zenuwstelsel.
  • Een burn-out of stress-klachten.

*Dit is geen volledige weergave. U kunt altijd bellen om te bespreken of uw klacht met acupunctuur behandeld kan worden

Samen met onze acupuncturist brengt u uw energiebalans in beeld. Zij gaat onder meer met u in gesprek, voelt aan uw pols en bekijkt uw tong. Haar bevindingen zal ze met u bespreken. Op basis hiervan kiest zij de punten op uw lichaam die ze met dunne naalden zal behandelen. Ook ademhalingsoefeningen, kruiden-, voedings- en algemene leefadviezen en moxa (bijvoetkruid) behoren tot de behandeling.

Behandelaar:

Meer informatie vindt u op www.acupunctuur.nl

Onze acupuncturist is lid van de Nederlandse Vereniging voor acupunctuur (NVA). Op basis hiervan vergoeden vrijwel alle verzekeraars de kosten voor acupunctuurbehandelingen via een aanvullende verzekering.

Back To Top